Zondag 27 mei Anizy-le-Chateau – Bourg et Comin

Joppie-walk en foto’s van deze mooie ligplaats voor de ansichtkaart aan vader. Laatste inkopen om 9 u en dan weg.

Ik zie op de AIS een spits achter ons naderen dus we boffen. Vlot de eerste sluis in van de tien van vandaag. Stil vaarwater. Rimboe-achtig met mooie doorkijkjes naar glooiend land. Weer een paar verdronken reeën helaas.

Een mooi aangelegd recreatiegebied vrijwel verlaten op deze zonnige zondag. En dan de tunnel in. Het licht gaat vrijwel meteen op groen. Matige verlichting en smal. Blij met onze herstelde schijnwerper op de kop. Nattig, dampig, stalagtieten. Na 4 km zijn we erdoorheen.

Terugkijkend zien we een grote ventilator om de tunnellucht schoon te houden maar die doet ’t al jaren niet. De tunnel is meestal in het scheidingspand dus nu gaan we omlaag. Vier sluizen naar Bourg en Comin, met een pont canal over de Aisne heen.

Daar ligt het behoorlijk vol met wachtende pleziervaart maar we vinden nog een plekje. Heel erg warm en bijna windstil. We draperen de fok om het stuurhuis om wat schaduw, ook voor Joppie, te scheppen. Die heeft ontdekt dat hij onder de fietshoes een mooi koel zomerverblijf heeft.

Veel onzekerheid bij iedereen over de stremmingen, maar ook acceptatie. Wachten dus. We zien wel. Een zeiljacht zonder mast komt een plekje zoeken. Twee mannen uit Denemarken. We bieden ze onze stuurboordkant aan en daar zijn ze zo blij mee dat ze ons een zelf gemixt drankje aanbieden: een mojito met mint uit hun eigen dektuin. Na onze gamba’s met groenten en aioli op de cobb komen ze bij ons aan dek en leren we elkaar kennen: Oskar en Henrik. Merkwaardig snel wisselen we allerlei vertrouwelijkheden uit. Dat gebeurt soms, als het goed is.

Het bliksemt in ’s werelds duistere verre wolken maar geen gedonder. Toch nog bijtijds naar bed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *