Zondag 15 Juli Pont á Bar – Monthermé

Ook vandaag weer prachtig weer. Helder water en dus een frisse duik. Na ’t ontbijt Paul en Imke uitgezwaaid en wij achteruit de sluis door. Het ziet er vreemd uit maar het werkt en zo gaan we op weg naar verder. Beetje gedwarsboomd door de volgende sluis: die gaat op dubbel-rood na de druk op de knop van onze télecommande. VNF gebeld. Na een lang half uur hulp en verder.

Het is nog steeds prachtig: groen, meanderend, uitzicht over weiden en heuvels, en soms een stukje kanaal.

Als ik de marifoon wil gebruiken om met een tegenligger te praten lukt dat niet: geen stroom.

Na de rustige passage de zaak los gemaakt en draadjes opnieuw bevestigd en dan doet-ie het weer.

Inmiddels varen we Charleville-Mézieres door. Weinig scheepvaart en de sluizen staan steeds voor ons klaar.

In Joigny is het ponton bezet dus varen we verder naar Chateau Regnault en daar is plaats. Rond 14 u. liggen we goed. Dan maar eens wandelen en kijken hoe het in Monthermé is. Joppie is moe en een beetje zielig nadat hij gisterenavond door een nare hond is aangevallen. Hij heeft een pijnlijke plek op zijn rug. Toch wandelt hij de 8 km mee.

In Monthermé is een heleboel plaats en de sfeer bevalt ons beter dus al brisk-walkend terug naar de Hielkje en rond 17 u. liggen we in Monthermé.

Dan begint de WK-finale. We horen aan het omgevingslawaai de Franse doelpunten, niet die van de Kroaten. Frankrijk wint en dat is te merken aan rondrijdende toeterende auto’s waar jonge mensen uit hangen en op zitten. Er is een randje van narigheid als ze auto’s tegenhouden en ze gaan schudden waarbij sierstrips sneuvelen…. Langzaam zakt ’t in. De alcohol doet zijn werk. Sirenes nemen het geluid over. Joppie is bang voor alle lawaai en knallen. In een hut verbergt hij zich, ver weg gekropen.

We denken erover hier even te blijven en morgen misschien een stevige wandeling te maken. Thuis komt steeds dichterbij en dat is niet erg maar we willen hiervan ook genieten.

Eén antwoord op “Zondag 15 Juli Pont á Bar – Monthermé”

  1. Elke dag verheug ik me weer op de prachtig beschreven verhalen van jullie reis. Dank daarvoor.
    Bewaren jullie nog een mooi stukje Meuse voor mij vanaf woensdag of donderdag? (Dinant)
    Tot over een paar dagen.
    Kus, Erny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *