Zaterdag 23 juni Pompierre-sur-Doubs – Colombier-Châtelot

Al rond zeven uur begint die kleine te piepen zodat wij denken dat er iets is, en dus uit. ’t Is wel mooi buiten maar verder is er niks mis. Dus ontbijt op tijd en volop rust buiten.

Licht al op enkel-rood. Waarom niet? Dus gaan (m.d.b.). De sluizen staan onze kant uit dus dat helpt. Via nauwe kanalen en wijde Doubs-delen, goed opletten waar we varen en waar niet, zijn we zo rond half elf in l’ Isle sur-le-Doubs dat niet zoveel voorstelt maar het ligt mooi en de sfeer zet aan tot wandelen en brood kopen. En een kort bezoek aan de Intermarché waar we voor liggen.

Wandelen was mooi maar teveel auto’s. Toch veel stappen op Hannie’s teller.

Rond half één weer aan boord en vlot weg (want we zien in de verte iemand aankomen….). Sluis in en verder. Dan komt onze wens uit: een ree redden van de verdrinking. Hij ploetert en zwemt en is prachtig. En als ik bijna te water ga is hij er toch uit. Fijn, maar ook jammer dat ik niet even kon helpen.

Na een paar bochten en sluizen een prachtige plek in de natuur met de Doubs links van ons iets lager. Een spits uit Strasbourg voor ons die druk bezig is zijn dak af te breken want er komen twee lage bruggen. Daarover hadden wij al contact met een éclusière. Indien nodig zouden zij het water wat lager zetten zodat wij eronderdoor zouden kunnen. Nameten leverde 3m.23 cm op dus het kan met 7 cm speling.

Heel aardig en behulpzaam komt de VNF om 16 u. nog even langs voor overleg. Niets nodig dus. Wel wat info voor later want we naderen het einde van het stijgende deel en een andere organisatie?

Buitenspoelwaterleiding gestresst met de plopper en dat lijkt te werken voor de dekwas en de wc’s. Heerlijk zwemwater!

Tijdens de wandeling kochten we twee verse truites en die liggen er dan warmpjes bij op onze Cobb. Smullen!

Avondwandeling door een schilderachtig Colombier, gegroeid aan weerskanten van een beekje.

Nog zo’n 6 weken te gaan terwijl we al een eeuwigheid weg zijn. Contact met familie en vrienden blijft dankzij internet instant en dat ervaren we als een aanwinst.

TV, Video, krant, voetbal? Op merkwaardige maar prettige afstand. Nog even lezen en dan vlak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *