Zaterdag 16 juni Lamarche – Abergement-la-Ronce (Doubs)

Verse broodjes gehaald. Weer mooi weer. De campers vertrekken op hun manier. Wij ook. Met de vaarboom duw ik ons weg van de kant terwijl Hannie stuurt en vaart. De vrouwen op de kant kijken en de mannen de andere kant op.

De Saône af, vastgemaakt in Auxonne. Mooie oude garnizoensstad. Jachthaven met van alles maar geen bekenden. Na de inkopen weer aan boord en verder naar de Doubs, dat wil zeggen het Canal du Rhône au Rhin.

Hadden we even niet opgelet: middagpauze dus wachten tot half twee en er liggen al twee tuppertjes.

Uiteindelijk is het wel half drie voor we in het sas zijn. De nodige en omslachtige instructie over de nieuwe afstandsbediening en zo gaan we met een klein kruisertje de sluis uit op de nieuwe sluizen af. Dat vergt wat gewenning. En de ligplaats die de kaart ons beloofde na de tweede sluis was er niet dus verder met die twee Zwitserse jongens in ons zog.

Canal de Rhône au Rhin, eerste kennismaking

Gelukkig vinden we bij Abergement-la-Ronde een goede plek. Gaar en voldaan gaan we lekker in de schaduw van een boom zitten, en Joppie liggen.

Dan komen onze buren uit Lamarche die we ook al in Auxonne tegenkwamen.

Kip van ’t spit met gebakken aardappeltjes en salade.

Jeugd die geniet van alle speel- en sportwerktuigen hier op de kant; zo zien we nog-es wat.

De pogingen om in Dôle iets te reserveren stranden op telefonische barrières. We zien morgen wel. Voorlopig ziet ’t er mooi uit. En we kregen van de buren een kaarsje na de rondleiding. We zitten er warmpjes bij. En de weerberichten lijken ook die kant uit te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *