Zaterdag 14 juli Alma – Pont á Bar

Na een warm geknuffel met Pia en Paul is het afscheid daar. Wij de ene kant uit en zij die van hen. Wij gaan niet ver varen maar wel naar een plek waar Paul en Imke aan boord kunnen komen tijdens hun fietstocht langs de Meuse.

We komen langs de koeienbrug van 5 jaar geleden, en langs Mouzon, waar nu niemand ligt. Het is stil op het water. Twee jachtjes vroeg, en daarna niets meer.

Adembenemend landschap met Maas, heuvels, vee, ingestorte oevers. Hannie zag een Martin-Pêcheur. Lust voor oog en ziel. Willen we wel naar huis?

Ja, want de sociale kaart is ons dierbaar.

Sedan bekijken we kritisch wat aanlegplekken betreft en die zijn er . Gaan we een keer doen maar nu niet. Slecht onderhoud door de VNF en door de gevolgen van hoog water hier en daar inderdaad beperkt bevaarbaar maar toch grotendeels prachtig! Ardennen aan de noordkant zichtbaar en het plateau van Langres achter ons. Glooiende graanvelden en grootse vergezichten. Het vergeten land van Noord-Frankrijk.

We zien allerlei pontons zonder bootjes maar op de plek bij Pont-á-Bar waar we willen vastmaken ligt al een tupje. Dus de sluis in van het Cnl. des Ardennes en daar vinden we 2,5 m. hoger een mooie plek aan een grasoever met pruimen als je even wandelt, en dat wil Joppie wel.

Pal bij de fietsroute langs de Maas en dus handig voor Paul en Imke. Die zijn er rond 16 u. Zwemmen, praten, verse zelfgemaakte pasta van Hannie, ijsje, zwemmen. Goed.

Morgen achteruit de sluis door naar de Maas en dat kunnen we. Charleville Misère voorbij wegens de voetbal. Ons Maasdal in en verder met genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *