Zaterdag 12 mei Lebbeke – Denderleeuw

kasteel-appartementen aan de prachtige Dender tussen Aalst en Denderleeuw

Een dikke slaapnacht na zo vroeg op maar dat mag. Dus Hannie lange Joppie-loop en ik in de skiff de Dender op-en-neer. Allebei blij en Joppie ook.

Prachtig weer. Trossen los en op naar Aalst. Bruggen en sluizen draaien vlot. Veel spitsen aan de kades en wat verwaarloosd mooi Nederlands erfgoed….

Op de wal naar de markt. Die is in ongeveer het gehele centrum van Aalst. Was even zoeken naar groenten (gevonden) en vlees, m.n. lamskoteletjes. Die hebben we niet gevonden maar wel heerlijke en eerlijke varkenskoteletjes voor op de Cobb. En allebei een lekkere haring uit Breskens.

Mattetaartjes van hier als lunch. Verder de brug door en de sluis. Afspraken gemaakt met de wachters en door een mooi groen slingerend landschap zonder enig ander varend schip beland in Denderleeuw.

Eerst vriendelijk maar dwingend de vissers van de steiger gepraat. Daarna gefietst en de omgeving gezien die niet erg de moeite waard is.

Combi-pedalen voor mijn nieuwe fiets erop laten zetten in Liedekerke (click- en plateau).

Heerlijke dingen gecobbed onder toeziend oog en neus van wat rustige hangjeugd.

Pater Noster van Verdi erin laten stromen via spotify. Dat zingen we in het najaar, prachtig!

Hannie maakt foto’s van bruggen en leert zo haar nieuwe fototoestel kennen. “Modellen” genoeg!

Een wervend telefoontje van een Arnhemse krant maakt mij en de beller duidelijk dat we niet op nieuws zitten wachten. Geen tv, geen krant. We kiezen zelf wat we willen zien en horen en dat is al lastig genoeg.

Vandaag heerlijk meer, morgen regen? We zien wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *