Woensdag 9 mei Lage Zwaluwe -Tholen

De dag begonnen met demonteren van de hydrofoor want die deed ’t niet goed meer. Dus water op ’t vlak dat ik net zo mooi droog had, maar niet veel. Verdampt wel weer. Geen lek of zo dus weer gemonteerd en zie: ‘t werkt weer. Ws toch langzaam lucht in het expansievat.

9.15 trossen los en een heiige Amer op met veel marifoonverkeer vanaf de Dordtse Kil en de Beneden-Merwede. Slagader tussen Rotterdam en Antwerpen. Veel schepen zijn niet zichtbaar op mijn AIS-scherm omdat ze zich bekeken voelen? Oplettend blijven varen en zo komen we rond 14.30 aan “op” Tholen. Hondje uit en boodschappen. Zeeuwse bolussen voor morgen. We vinden opnieuw Tholen mooi. Molen (te koop), kleine straatjes, haven en groen.

Telefoontje met de havenmeester in Antwerpen: 20 meter oeioei maar we regelen wel wat en de Kattendijksluis doet ’t weer niet. ’t Wordt druk wegens Hemelvaartsdag dus op tijd er zijn. Waren we al van plan.

Vrijdag dus op ’t goede (laagwater)moment bij de Rooijersluis om naar Dendermonde te vertrekken met de vloedstroom mee.

Ik reken in de late middagzon nog es wat en zie dat we vooral niet moeten haasten. Blijven denken aan alternatieve routes. Misschien de doodlopende Sambre op-en-neer. Misschien via Parijs en de Seine amont naar het Canal de Bourgogne. On verra, en Que sera sera. Hannie kreeg een 10 voor haar mondelinge toets Frans!

Vanavond restjes en morgen in Antwerpen (weer) lekker eten, bijvoorbeeld oesters of zo….

Kijk voor foto’s vooral Polarsteps en volg Hannie daarop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *