Vrijdag 8 juni Autigny-le-Grand – Villiers-sur-Marne

Beetje mistig en dauw bij ’t opstaan. Het water is warmer dan de lucht erboven. Lekker gezwommen na de Joppie-loop.

Koers gezet naar Joinville. Geen schepen gezien. Na twee sluizen een mooi plekje met water en op loopafstand van de stad(?) en de winkels. Joinville is een aardig dorp, een beetje fleurie en het heeft een Lidl. En een bakker met heerlijke taartjes.

De watertank weer vol, koers naar de toekomst via een smal kanaaldeel. Door een prachtige landelijke parkachtige omgeving met heuvelen, groen en geel op de velden, een wouw, een meerval, een sandwich met rillettes du Mans gaan we verder, alsmaar omhoog.

Twee prachtige pont-canals over de Marne. En zo komen we in Villiers-sus-Marne. Mooie kade, groen en weids.

 

Beetje schilderen, zwemmen, Joost terug op de fiets om de auto te halen. AGV en toch lekker met summerhits als kookhulp. Daarna een rondje dorp. Het is lieflijk en met stevige voeten in het verleden: wasplaats, watermolen, monument voor de gevallenen, mairie en een kaasboerderij.

Het blijft maar mooi weer maar nu zonder apotheose met donder en bliksem.

Joost stapt morgen af. Wij gaan verder, met het rondje Doubs nog steeds als doel, 20 km/dag varen, en toch wandelen, fietsen en rust. Is dat ons evenwicht? De onzichtbare sluiswachter kwam langs om te vragen of we nog verder gingen…. We vroegen ons al af hoe het kwam dat de sluizen al voor ons klaar stonden.

Morgen om 9 u. staat de sluis omlaag voor ons gereed. Dat slaapt lekker in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *