Vrijdag 6 juli Bauzemont – Nancy

Vannacht geen regen meer gehoord. De zon schijnt weer. Er is een nevel en een van veel vocht zwangere lucht.

hoog gelegen in Bauzemont

Los na ’t ontbijt om water te tanken in Einville. Dat is een beetje passen en meten maar de jeton doet z’n werk en zo hebben we 300 liter erbij en daarmee is de watertank weer vol. We zijn kennelijk zuinig genoeg.

Verder. We komen alleen maar opvaart tegen. Afvaart zoals wij is er vrijwel niet omdat het de richting naar huis is, en dat geldt bijna alleen voor ons. Veel Nederlanders die hard varen!

En dan zien we Bertus en Enneke vastmaken in Sommerviller. Ze roepen dat Felix en El op ons wachten in Varangéville. Gezellig en van alles uitgewisseld. Lekkere soep, Tiramisu en notentaart van El! En Felix leert mij hoe ik het drukvat van mijn waterpomp op druk kan houden, en zelfs komen we er samen uit hoe de voor-wc en de dekwas ’t weer doen door de anti-hevelbocht van de spoelwaterleiding iets losser te draaien. We snappen het niet maar het werkt wèl!

Om 15 u. weer verder. Wij naar hun plekje bij Nancy bij Jarville la Malgrange. Lekker onder de bomen. En nu Nancy in? Nee. We trekken het niet. Slecht geslapen nav piekerans over mijn vader. Warm. Getoeter en gejuich om ons heen omdat Les Bleus de halve finale bereiken. Dan maar beter niet een stadscentrum in.

Boodschappen in de nabijgelegen Intermarché. Gewokte garnalen, brood en aïoli, salade. Donkere luchten en een regenboog maar hier geen drup.

Morgen zien we Ekko en Sasja in Toul, ondanks ons hoge tempo: de BGV (bateau grande vitesse). Zo zijn we en zo zal het wel blijven maar nu ook vanwege een hogere versnelling om weer in Nederland te komen wegens mijn vader.

Morgen misschien toch even Nancy in terwijl het nog koel is en dan door naar Toul.

mooiste plaatje van vandaag: Vader ((97 j.), Sander en Indra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *