Vrijdag 25 mei Guny ligdag

Prachtig weer en mooie plek en mooie omgeving. Doorvaren levert niet veel op en voor ons is het ook altijd goed om te wandelen of te fietsen. Dus na een ontb-eitje de wandelschoenen aan en via landweggetjes de 7 km naar het Chateau-Fort Coucy(-le-Chateau-Auffrique) afgelegd. Mistig en dampig, heuvelig en groen. Laatste steile helling terwijl we de omwalling al van verre zien, en dan zijn we de poort door en langs de kerk op de stadswallen. Pareltje in Noord Frankrijk. Middeleeuws kasteel grotendeels in puin maar nog steeds indrukwekkend. Eerst een café-au-lait op een terras en dan de toerist.

Coucy-le-Chateau-Auffrique

Uurtje later weer omlaag en na nog een uurtje weer aan boord. Voor Joppie wat warm hoewel even afkoelen in een beekje helpt. Aan boord ik ook het water in. Heerlijk.

De middag lui. Requiem van Verdi bekeken en van mijn eigen “lees”tekens voorzien en de tekst op ritme gelezen. Dat helpt.

Confit de canard met gesmoorde groeten, en daarna op de fiets weer naar Coucy om het koorwerk bij te wonen en te beluisteren van het festival van de collèges en lycées van de Aisne. Franse kinderen zingen dus wel. Het tweede koor was beter maar ’t is toch wel even de norm bijstellen. Vertederend en getuige van het Franse gezinsleven. Geeft warm gevoel en daarna weer naar de Hielkje en Joppie bevrijd die eindelijk eens even rust had.

Dreigende lucht maar nog geen regen. Het wordt een zwoele nacht. Morgen ws een stukje varen, en we laten onze plannen om het rondje Doubs te varen toch maar varen. Rust is ook wat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *