Vrijdag 20 juli Waulsort – Rouillon

Ochtendrituelen bij prachtig weer, in de schaduw. Iets voor negen uur los naar de kade waar we water kunnen tanken. Krap maar het lukt.

Afvaart met de Maas mee. Al snel zijn we bij het kasteel van Freyr. Mooie kade maar het kasteel en de tuinen zijn nog lang niet open. Dat moet wachten tot een volgende keer. Dus verder naar de volgende sluis en Dinant.

Overal is ruim plaats om vast te maken, en dat in het hoogseizoen.

We maken er een echte vakantiedag van met terrasje, kabelbaantje, bezoek aan de citadel, de kerk, het stadhuis. Kijken naar botsbootjes en doen inkopen.

Zo zijn we rond 13 u. weer aan het varen. Een paar sluizen en een paar uur verder zien we een mooie plek om aan te leggen in Rouillon t.o. Godinne. Rotsen, heuvels en groen. Er vallen zelfs wat regendruppels. Dat had meer mogen zijn.

Rustig aan, theetijd, Joppie-loop, pasta-broccoli-blauwe kaas met voor mij een restje boudin blanc.

Hannie belt met Petra E. Die zijn weer aan het terughuizen en blij met het resultaat van hun verbouwing. We zien ze net niet omdat zij een dag eerder vertrekken dan wij aankomen. Nog voldoende water onder ons huis maar of we de haven kunnen invaren is de vraag.

Morgen Nationale Feestdag in België. Juist dan komen wij in Namen aan maar het vuurwerk is vanavond al. Dat scheelt.

De winkels zullen wel dicht zijn maar dat kunnen we hebben.

Joppie heeft de ganzen hier een ptss bezorgd door ze steeds van zijn steiger te jagen maar dat was niet te vermijden. Hij zal wel lekker slapen, en wij ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *