Vrijdag 15 juni Oisilly – Lamarche-sur-Saône

We overwegen even bij het opstaan om hier te blijven. Zo stil en mooi, maar we zijn ook benieuwd naar de Doubs, en dus gaan we toch verder. Vloer weer dichtgelegd want die blijft gelukkig droog.

We komen op weg naar de Saône zowaar nog een ophaalbrug tegen die door Hannie die op de fiets vooruit is vroeg wordt geopend.

Met Summertime-blues van de Blue Cheer uit de speakers vaar ik erdoorheen tot ik moet wachten bij de volgende sluis want die wil niet. Beneden een stel andere grijsaards die dwars liggen. Systeem op tilt. VNF erbij en vlot weer op gang. Zij varen niet in dus een fausse bassinée naar ons toe en wij kunnen verder.

In Maxilly-sur-Saône scoort Hannie nog taartjes en croissants. Eén taartje (flan) geeft ze weg aan een VNF-meneer en het andere mag ik, kwestie van smaak.

Bij de laatste sluis van dit praaachtige kanaal moeten we ons afstandsbedieningsdoosje inleveren bij de automaat. Van schrik wil de sluis ons eerst niet schutten maar later wel na nog een keer goed rammelen aan de blauwe stang en overleg met de VNF. En dan varen we op de Saône, meteen weer een sluis, ook naar beneden.

Brede mooie beboomde rivier. Stroomt 1-2 km/u. Veel huurbootjes. Daar moeten we ons de komende weken op instellen.

De kade in Pontailler-sur-Saône ligt er vol mee dus varen wij door naar een lege kade in Lamarche bij de campers. Rondje dorp: niets te doen, maar wel een aantrekkelijk restaurant met Franse keuken. Dus.

Geroeid, gezwommen, Koelsysteem weer van riviergras ontdaan. De kade komt vol. Veel stootwillen….

Morgen naar de Doubs, maar eerst boodschappen in Auxonne, stellen wij ons voor.

En het weer blijft maar mooi, warm, droog. De Doubs is gelukkig weer vrijgegeven. Het hoge water is gezakt. We komen eraan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *