Vrijdag 13 juli Dun sur Meuse – Alma

Dit verslag komt een dag te laat want we hadden op HET moment geen prik en een heel gezellig contact met de buren.

Half negen afgevaren uit Dun en vastgemaakt bij de pomp bij twee vriendelijke maar wat vage heren die gasoil aanbieden voor € 1.64 en daar mag je niet over mopperen. Dus vol met 317 liter en dat betekent ongeveer 3,5 l. per uur en daar zijn wij niet ontevreden over. Lang leve de boiler!

Verder de Meuse af en dat is prachtig. Hoe is het mogelijk dat we dit niet hebben onthouden. Koeien met de poten en uiers in het water. Ooievaars en natuurlijk reigers en een schaarse waterkip die meteen de dekking zoekt. Een reiger die zijn vleugels droogt hoog in een boom?

We vergaten dit prachtige landschap. We willen dit nog veel vaker zien!

In Stenay maken we vast waar ook de spits Westropa was in 2011, en die ken ik van de werf in Coevorden. Nu geen spits meer te zien.

Boodschappen gedaan met het karretje en wat dingen laten staan? Dus opnieuw op de pedalen naar de super en crème fraiche en fromage blanc.

Los en verder naar Alma want dat leek ons een vuurwerkvrije plek op de 13e. En dat blijkt zo te zijn maar er ligt al een narrow boat, die van Paul en Pia. Toch vastgemaakt aan pinnen. Kapmes is handig tegen brandnetels en bramen. Sandalen en korte broek minder. Plek om te onthouden! De wereld is ver maar in elementaire vorm zeer aanwezig.

Dan is er een snelle klik en eten we wat we zoal bij ons hebben en wat op de hier aanwezige BBQ gebraden kan worden. Quiche en salade van ons, en de Mystic Gris. Kip en gebakken groenten van hen, en de wijn die zij kochten bij een sluis. Een heerlijke avond met een snelle klik met Paul en Pia. We hebben ze in ons hart gesloten.

Na het diner een proeverij van likeur en whisky. En zo is het klaar. Oogjes toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *