Vrijdag 1 juni Sarry – Vitry-le-Francois

Dit is vanaf nu niet meer alleen de verjaardag van Kees Corneille maar ook van Indra, onze 3e kleindochter, dochter van Sander en Sascha.

Na een broeierige muggennacht twee spitsen laten voorgaan en toen losgemaakt en vaart gezet naar Vitry. Het werd alsmaar mooier: meer openingen in de omgevende bosschages, kijk op land, heuvelen en dorpjes.

Varen we de sluis in van Soulanges belt Sander. Dan kan dan even niet dus in de sluis teruggebeld: een dochter! Helemaal goed met haar en met moeder en vader. Iets te vroeg maar een mooie verhouding in lengte en gewicht. En ze gaat Indra heten. Mooi. Zijn we net op een onverwacht mooi plekje beland naast de meanderende Marne, moeten we ineens plannen maken voor kraambezoek. Graag gedaan en de eerste optie is een ligplaats vinden voor 4 nachten voor de Hielkje, auto huren en met de logees afspraken maken.

Alles lukt! Lekker gewandeld met Joppie in Soulanges, Champagne geheven in een geur van vers gebakken brood,

vaart erin naar Vitry-le-Francois, in stromende regen! Mooie plek n de jachthaven, auto gehuurd (een middenklasser voor een kleintjes-prijs), eend in de pan gekwaakt, nog even rondgestapt in Vitry en ons vergaapt aan wat je kunt kopen voor de helft van je euro’s hier aan mooie huizen met grond.

Fietsen, stootwillen, vaarboom, pikhaak etc van dek en in het ruim.

Nog even een verhaal-act met Pascale, onze havenjuf die dacht dat we wel ergens anders konden liggen maar dat scheelde toch 5 meter….

We ontstappen even aan dit leven en omarmen opnieuw graag het grootouderschap.

Wel raar om los te maken, morgen weer in Arnhem te zijn, en daarna weer naar hier. We deden het eerder en het kan maar we zijn een beetje van de leg. Niet meer zo gehutst en geheemd.

De jachthaven hier is een beetje vol liggers en waterplanten. Een mooi schip dat gebouwd zou zijn in Noordwijk en dat nu in Engelse handen is ligt voor ons. Vriendelijke schipper.

In gedachten zijn we al minder hier. De auto op de kant. Indra in ons hart. Nog een nacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *