Maandag 28 mei Bourg et Comin – Berry-au-Bac

Na een zwoele nacht vlot op, uit en weg. Douchen tijdens het varen. We gaan kijken hoe het in Berry-au-Bac is. We verwachten dat het daar nog voller ligt met wachtenden, maar daar hebben we meer kans op goede informatie. Na drie uur rustig varen de watertank in de sluis weer vol daan. De “Avanti” uit Terneuzen vaart uit en ik maak een praatje. We zagen hem al een week geleden in Pont l’Éveque.

De sluiswachter vertelt dat het canal weer open is maar dat er wel veel schepen liggen te wachten. Dan gaan wij morgen. Het is hier rustig en mooi, en warm. Parasol opgezet, Joppie te water.

Zo lijkt er wellicht toch nog een rondje te varen, en anders gaan we het Canal entre Champagne et Bourgogne op en neer.

Rustig. Geen druk varende gehaaste spitsen. Op de fiets bezoek ik het Monument National pour les Victimes des Chars. Een soort openluchtmuseum bij een rotonde met een replica van een “tank” uit 1916. Toch was dat toen de doorbraak en er is hier stevig slag geleverd. Veel info op plaquettes. Een muur met de honderden namen van de gesneuvelden. Verstillend.

Terug naar “huis”. Als ik een man met een camera zie ga ik erop af. Het is inderdaad Christian Brasseur. De man die alles dat met spits en klassiek te maken heeft filmt en op facebook zet als het langs Berry-au-Bac komt. Hij vindt de Hielkje prachtig. Hij woont in de oude quincallerie/boulangerie naast de sluis, en hij werkte bij het oude bunkerstation hier op de kant. Toen (20 jaar geleden) kwamen er zo’n 30 spitsen per dag. Nu misschien een paar. Dus de zaken zijn gedaan, maar hij blijft het erfgoed volgen en vastleggen. Zo gaat het niet verloren. En morgen gaat hij ons filmen als wij de sluis in gaan. Dus we maken ons op….

Maar eerst even wandelen en bijna uit eten maar ’t is te drukkend. Daarom gezwommen en hapjes gemaakt van restjes en zo.

Onweer over ons heen laten komen. Een rustige avond en een klamme nacht voor de boeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *