Maandag 25 juni Allenjoie – Dannemarie

Deze aankomstlocatie klinkt wat Franser dan Wolfersdorf want daar liggen we eigenlijk maar we zijn in een dubbel gebied en onze sluiswachter weet weinig of niets van Duits bezit dus ’t sil wol Frans wèze….

Om 9.30 waren we bij sluis 8 omhoog, waar de afstandsbediening moet worden ingeleverd. Dus gedaan. Voelt een beetje controle-loos. En dan op naar sluis 7 waar we worden opgewacht met open deuren en een blij gezicht. Daar gaan we mee verder omhoog en straks weer omlaag.

We zien in de verte de toppen van de Elzas. Middagpauze in Montreux-Chateau, maar geen kasteel gezien. Wel een supermarché die ons voorziet van het nodige. Terug aan boord met de lunch tussen de kiezen naar de sluis aan de andere kant van het scheidingspand dat we nu bevaren. Richting Rijn en Mulhouse.

Dan zien we ineens drie sluismensen die ons bedienen. Éen van hen maakt zich bekend als dé man van Mulhouse en hij vertelt dat hij al voor ons een plekje in de haven heeft geregeld. Dus dankuwel. Dat betekent 22 sluizen morgen vanaf 9 u. Is goed maar een opgave als ’t zo heet is als vandaag…..

Indrukwekkend om de berg af te varen met grote heuvelen of bergen aan de einder die misschien een Ballon of Col heten te zijn, maar waarvan wij het niet weten.

sluizentrap dus omlaag naar Mulhouse

Wij denken aan lekker eten in Mulhouse, een museum daar, een mooi centrum met een korte broek voor Hannie.

En tijdig naar Niffer waar we op de Rijn (Grand Canal d’Alsace) komen. Zoveel gedachten en dromen. Eerst maar eens de avond goed besteden en daarna verder zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *