Maandag 23 juli Visé – Venlo

Dus op tijd op. Joppie alle kansen gegeven aan de wal en dan los en ontbijt al varend. Geen beroepsvaart te zien, ook niet op de AIS. Jachtjes bij en in de sluis van Lanaken.

Vlot geschut en dan zijn we in Nederland terug. Chocoladebom om het te vieren. Maastricht door en het Julianakanaal in.

Uiteindelijk komen we in een soort konvooi van 10 jachtjes dat steeds weer tegelijk schut. De snellen moeten wachten op de rustigen. Wij zitten in de middenmoot. De AIS helpt doordat ik kan zien wat er op een sluis gebeurt met de beroepsvaart, en ook of er een tegenligger te verwachten is op een smal of bochtig stuk. Opletten geblazen want niet iedereen die zou moeten heeft de AIS aan, en jachtjes hebben ’t meestal niet.

Maasbracht volgens planning rond 14 u. Op naar Venlo, en dat is warm veel verder. Hete schutting in Belfeld met twee binnenvaartschepen en hun uitlaatgassen.

Dorre rivieroevers met koeien die verkoeling zoeken in het water.

De Maas is nog steeds prachtig hier. Grote kloosters in Steyl en Tegelen.

Half zeven in de haven op de besproken plaats. Omelet met allerlei groenten en geraspte kaas. Zwemmen. Gekeken hoe een containerschip achter ons wordt geladen. Dat kan alleen maar computergestuurd.

Laatste rondje met ’t hondje en op tijd naar bed want morgen ruim 10 uur varen om tussen 18 en 19 u. thuis te zijn, en dat willen we.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *