Links

Landelijke vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig

Lasbedrijf Helldorfer, Arnhem
Casper Helldorfer en zijn mensen hebben vooral de techniek ingebouwd, meegedacht, maar ook veel plaatwerk verricht. Veelzijdig en zeer behulpzaam! Waarvoor dank!

Vaartips!
Informatieve site met van alles over varen en schepen

Scheepvaartwinkel Arnhem
De scheepvaartwinkel heeft mij steeds goed geholpen met goede adviezen, goede materialen en tegen een redelijke prijs. Vandaar.

Kottersite met heel veel viskotters
Op het deel van Wieringen (WR) staat de Hielkje in de staat waarin ik haar kocht als WR 134 Leander. Ook de geschiedenis wordt beschreven.

Kotterspotter
op deze site heel veel foto’s van viskotters uit allerlei Nederlandse havens. Ook Wieringen. De WR 134 is de Hielkje geworden. De geschiedenis wordt voor een groot deel beschreven.

Stichting Historische Schepen Arnhem
De Stichting Historische Schepen Arnhem (SHSA) heeft als doelstelling de aantrekkelijkheid van de Arnhemse kade te vergroten en de binding van de stad met de rivier te versterken. De SHSA doet dit door te bevorderen dat aan de kade van Arnhem historische schepen te zien zijn. en door periodiek activiteiten te organiseren met en over Arnhem en de rivier, in heden en verleden.

IFKS – Iepen Fryske Kampioenskippen Skutsjesilen
Iepen Fryske Kampioenskippen Skutsjesilen – Open Friese Kampioenschappen Skutsjezeilen. De IFKS is een vereniging opgericht in 1981, destijds met een …

Stichting Kloppend Stadshart
Stichting die opkomt voor de belangen van het mooie gebied Stadsblokken-Meinerswijk in Arnhem. Ook worden er plannen gemaakt waarbij het open karakter en de natuur centraal staan zonder woningbouw.