Donderdag 5 juli Réchicourt – Bauzemont

Terwijl het Hemelse Gerecht zich ontfermt over onze benauwde veste met eindelijk een stortbui laat ik deze dag passeren.

De lijkenlucht ontvlucht want die was er vanmorgen nog en naar de eerste sluis omlaag gevaren: 15 m omlaag! Er komt net een tupje uit dus wij wachten op groen, maar nee. De sluisbaas is niet erg communicatief. Pas als er een bootje achter ons nadert gaat het licht op groen. Had dat

even gezegd… Gezellig samen de schoorsteen in en na 10 min. er weer uit via het luikje.

Mooi landschap met glooiende heuvels, zonneblommen die de zon zoeken maar het is fris vandaag en bewolkt. Twee purperreigers gezien, weer veel wouwen en misschien twee visarenden.

Veel hardvarende tegenliggers, vooral Nederlands… en al drinkwaterzoekend geconfronteerd met privatisering: geen VNF-exploitatie en dus muntjes en die kun je alleen krijgen als je er om half zes bent. We hebben genoeg om een was te doen.

Zo belanden we in Bauzemont na de sluis. Mooi plakje bij oude huizen en uitzicht.
Wandelschoenen aan en paar uur gewandeld naar Einville-au-Jard voor de boodschappen en alvast een muntje voor drinkwater morgen.

Onrust op het vader-front maakt dat ik moet nadenken over snelle repatriëring of onderbreking maar we gaan nog even door.

Morgen bijpraten met Felix en El. Ergens tussen hier en Nancy.

Vanavond? Mijmeren, lezen en muziek. Geen dvd gekeken, ook geen behoefte aan.

Ritme van de regen, eindelijk, ook mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *