Donderdag 19 juli Givet – Waulsort

De vlag wappert en de zon schijnt. Daar worden we wakker van. We voelen dat een schip voorbij vaart. Andere draaitijden voor de sluis?

Wij doen ons gewone protocol: de één rondje-hondje en de ander ontbijt, inclusief brood halen. Pas na het ontbijt ga ik op croissantjes uit en gelukkig zijn het echte goeie, voor de lunch. En een pain aux céreales.

Trossen los en naar de sluis. Erny ook aan dek en klaar om te genieten.

Er zit enige traagheid in de sluis en als ik ons doosje kom inleveren vinden ze ons niet in de computer (ordinateur), maar de deuren gaan open en we mogen Frankrijk uit. Ook nu een brok en een traan. We laten iets achter voor later, en we gaan naar huis, en dat maakt ook blij.

En we gaan ook nog genieten van de mooie Belgische Maas. Twee sluizen staan klaar en de derde staat tegen, maar daarna in Waulsort een prachtige aanlegplek onder bomen.

Vol goede moed na de lunch een wandeling uitgezocht en die doen we. Het is wel een survival geworden door omgewaaide bomen, afgronden en stroomversnellingen maar we hebben het gered dankzij onze speurneus Joppie. Geheel voldaan eindigt de escapade bij de Hielkje. Na de vijf op de klok de Cobb op de kant en groenten, vis en Jacobsschelpjes erop. Smullen met de Mystic Gris de Toul erbij.

avond in Waulsort

We prijzen ons gelukkig met dit leven. Willen wel naar huis maar ook wel niet. Dat is België. Het blijft ertussenin. En toch gaan we morgen verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *