Donderdag 12 juli Consenvoye – Dun-sur-Meuse

Wakker als wij zijn liggen we om 9 u. in de sluis want de mevrouw is er en wij zijn er ook. Ponton dat meegaat met dalen. Soort drijfbolder. Meedraaien wordt gewaardeerd. En verder. Prachtig kijken we nu met het licht mee over de uiterwaarden van de vrije Maas die aan bakboord stroomt. Wij meestal hoger in het canal. Koeien met vleiende Hollandse invloeden liggen op zandbanken of baden pootje. Geen tegen- noch meeliggers. Dus gemakkelijk naar Dun-sur-Meuse. Eerst een ponton geprobeerd dat er nog wel lag maar zonder verbinding met de wereld. Dan maar door de sluis die eindelijk weer eens met het doosje bediend moet worden.

Vanuit de sluis al uitzicht op een plekje aan de drijfsteiger. Alle aanwezigen met de kop naar ’t zuiden maar wij gaan naar huis dus de kop die kant uit..

En dan doen we het weer eens fout: rond half twee de wal op voor rondwandelen en inkopen. Dus is ’t te warm en dus is alles dicht. God straft en dus moet Hannie op foute schoenen klimmen om de kerk en het fort te bereiken dat op mooie hoogte ligt.

vanaf de kerk de Maas met de Hielkje r.o.

Daarna de rest: camping waar ik 50 jaar geleden stond met de KIP-caravan van mijn ouders (zij waren er ook bij), de Coccinelle (supermarkt gericht op campinggasten en op ons). Als die om half drie opent heeft Hannie haar ijsje gehad en kunnen we inslaan en weer aan boord.

Hannie krabt schuurt en lakt het stuurhuis terwijl ik de Maas af skiff, en weer terug. Eindelijk weer eens. We hebben de rust weer gevonden.

Restje bami met pindasaus en mata sapi, en salade.

Tankstation voor morgen besproken en even wandelend beoordeeld. Zal wel weer prijzig zijn maar we zijn een vogeltje voor de poes. Ik verwacht 300 liter voor 1,65/l. Morgen doe ik verslag,

We willen vuurwerkvermijdend varen vanwege 14 juli, en ook niet in voetbalgekte komen de 15e , dat vraagt een programma. Dat hebben we maar dan belt Paul die in de buurt is. We zien wat we kunnen doen en het lijkt gezellig dus ws over een dag of twee in de buurt van Sedan. Morgen voorbij Stenay? Het schijnt weer erg warm te worden….

Zwemmen na het roeien was heerlijk!

En terwijl ik dit tik blaast de ventilator frisse wind om mij heen.

Toch keek ik vandaag even in Kuifje en de Geheimzinnige Ster waarin de aarde opgewarmd wordt met allerlei gevolgen. Ook dat is goed afgelopen…. Wij houden het hoofd koel en de blik vooruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *