Dinsdag 22 mei Pont l’Évêque – Travecy (Canal entre Sambre et Oise)

Op een rustige tijd weg op een rustig kanaal, maar wel de verjaardag van Jolijt. Hiep Hiep Hoera gezongen. En wat later vastgemaakt in Chauny. Niet iets om voor óm te rijden maar toch aardig. Heerlijke koffiebroodjes gekocht en daarna de één op de fiets met karretje naar de Carrefour en de ander het huis gekuist.

Schoon en voorzien van alles weer verder. We moeten een beetje tijd dood maken omdat het beneden Reims niet eerder open gaat dan 28 mei dus dan verkennen we de Sambre. Die loopt al jaren dood omdat delen niet meer veilig zouden zijn? De havenmeester in Valenciennes was lovend en optimistisch over de bevaarbaarheid.

We gaan erin vanaf Tergnier en belanden in de zand- en grindhandel. Het vaart op en af. Levendig. Wel drukkend tot een lang verwacht onweer ons verlost uit een zwanger klimaat. Joppie’s hijgen stopt. Mooie wolken.

De attente VNF-man rijdt ons tegemoet om te vragen of we wel weten dat dit niet bevaarbaar is tot in België. Ja, dat wisten wij.

Dus morgen nog een stukje naar boven en daarna weer naar beneden, langzaam aan richting Berry-au-Bac en dan naar het zuiden.

Risotto, spinazie, met toch wat lardons knoflook en ui in de wok, restje salade en aïoli, dus smullen, met Amalia Rodriguez en een mooie rode Trincadeira, trage regen en een fris opgeknapte atmosfeer.

Avondje lezen en wijs worden in de partituur van het Requiem van Verdi (najaar).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *