Dinsdag 19 juni Rochefort-sur-Nenon – Thoraise

En nu weer varen want dat vinden we heerlijk. We zijn allebei wakker zodat we om 8 uur op weg zijn, varend ontbijten en daar houden we van. Rustig, stil –op onze trouwe DAF na- beetje ochtendnevel en prachtige uitzichten! Ongevaarlijk maar indrukwekkend zijn de grenzen tussen rivier en kanaal met een dammetje….

Doubs en Canal dur Rhone au Rhin naast elkaar boven Moulin des Malades

Zo gaan we langs Orchamps, Ranchcot, St Vit en Osselle voor we in Thoraise komen. Even een middagpauze en Joppie-walk in Orselles.

Na de sluis vastgemaakt aan de “kade”. Wel bolders maar geen diepte dus de scheg aan de grond en de kont vrij. Uithouders, pennen en de loopplank. Morgen zal het water niet veel lager zijn.

Vanavond komen Kees en Wyta aan boord. Zingen? On verra! Mooie akoestiek in de tunnel die voor ons ligt. Andere bootjes dus ook publiek.

En de zon schijnt maar alsof het niks kost. Beetje regen zou ook welkom zijn al is het maar voor het balans-gevoel.

Een ligplek in Besançon besproken want daar gaan we morgen naartoe. En we gaan de Boucle doen want dat kan met onze maten, samen met de bateaux mouches.

2 antwoorden op “Dinsdag 19 juni Rochefort-sur-Nenon – Thoraise”

  1. Doet me denken aan de vakanties in Frankrijk. Met name aan een camping dicht bij het dorpje waar jij de opnames van de traction reclame hebt gedaan. Is dat in de buurt? Dat kon je zo lekker onder die watervallen staan!

    1. Ja lijkt zo hier en daar op Canal de Nivernais bij Mailly-le-Chateau maar dat is toch wel heel ergens anders. Hier ook wild spartelwater. Heerlijk om te zwemmen en badderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *