De Oise op

Dinsdag 31 mei  

Een voorbijgaand binnenvaartschip brengt het ponton met de 2 afgemeerde schepen heftig in beweging. Het is een bekende woesteling: Redbull. Die kwamen we eerder al tegen. Gelukkig alles nog heel.

Op naar de sluis van Bougival. Die staat open met rood-groen, maar geen antwoord op mijn oproep via 22. En er is ook niemand. De belendende sluis Chatou op 18 helpt. Dus van afstand bediend.

Verder de Seine af. Beetje industrie maar ook mooie huizen, dorpjes en hellingen.

In Conflans weer de indrukwekkende afgemeerde armada van spitsen gezien. Hetzelfde plekje als 9 j geleden bij de brandweer en de terrasjes. Gezellige drukte.

We bezoeken het Musée de la Batellerie in een prachtig chateau. Leerzaam en leuk.

Forel gerookt aan dek. Mmmm.

Het blijkt een oordoppen-plekje ’s nachts….

Woensdag 1 juni

Vandaag op de fiets naar de Arche Majeure. Een monumentaal kunstwerk bij en over de Oise  iets westelijk van Cergy. We treffen een heldere hemel. Na alle treden te hebben beklommen zien we prachtig Parijs, vooral La Défense liggen. En achter de gebouwen een veelkleurige markt met leuke en lekkere dingen. Multi-culti. Dat kun je niet van het varende riviervolk zeggen…

Terug nog 25 m touw gescoord. Bijna goede kleur, maar een klein oranje draadje erdoor. Sterk, plastic-achtig maar 4 –strengs en dat heb ik niet eerder gesplitst. Lukt ook matig. Toch drie touwtjes met lus erbij.

Weer een vrolijke kade, ook ’s nachts…..

Donderdag 2 juni

Half negen de vaart erin. De Oise opgedraaid. Nu tot de Sambre alleen maar omhoog.

We horen modder en ondiep-verhalen over de Sambre. We zien wel.

Water getankt in sluis Pontoise.

Ligplek gevonden in L’ Isle Adam. Aan het ponton met de kont op de stroom en maar met de helft langs de kant. Touwtje op de wal. Stroom is mooi.

P&C zijn in aantocht. Beetje panne met de Landrover maar ze komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *