28 t/m 30 april Afdaling Cl. de Bourgogne

Donderdag 28 april

Boodschappen en diesel. Om 9 u. vertrekt een huurbootje de tunnel in en even later de rondvaartboot. Waarom wij moeten wachten is niet erg duidelijk. We gebruiken de tijd.

85 l. diesel ingeslagen voor een mooie prijs.

Water doet ’t weer dus ook.

Om 1300 u. handtekening gezet op de lijst bij de sluiswachter. Marifoon en instructies gekregen en dan mogen we gaan.

Eerst de “tranchée” en dan de tunnel. Steeds melden…

Middenin de tunnel staakt onze boeg-halogeenlamp. Snel een andere neergezet, juist waar de tunnelverlichting et-niet-doet. Hannie stuurt scherp.

Na de tunnel vastgemaakt. Stuurhuis weer opgebouwd en dan komt de sluiswachter ons ophalen.

Vlot en vriendelijk 8 sluizen omlaag naar Vandenesse. Aan de kade.  En het vriendelijke doch dringende verzoek om morgen niet te varen omdat ze ’t zo druk hebben….

Er komen drie hotelschepen.

Vrijdag 29 april

Op de fiets naar het chateau van Chateauneuf is een hele klim maar de moeite waard. Beeldbepalend kasteel voor de Bourgogne.

’s Middags de vaarboom van een nieuwe hak voorzien. Ook even lekker gezwommen (geen gras gevonden).

We hebben een beetje de pest in dat we niet kunnen varen “in liberté” maar afhankelijk zijn van de beperkingen: morgen kunnen we niet verder dan Pont d’Ouche, en dat wilden wij niet. Wij wilden een beetje gang….

Zaterdag 30 april

Dus liggen wij te vroeg klaar voor de sluis. Maar de sluiswachter wordt geholpen door zijn ADHD en zo gaat ’t vlot. Wij draaien mee.

Prachtig landschap ondanks de nabijheid van de autoroute du soleil.

Begin van de middag na zo’n 10 sluizen, middagpauze en 10 km liggen we aan de prima kade in Pont d’Ouche. Water, stroom, terras.

Ook nog de vaarboom in de owatrol gezet.

En onze mind een beetje ge-reset: wij hebben tijd. Ergernis over beperkingen door de organisatie hoeft ons niet te raken. Tijd, rust en wat is ’t mooi hier!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *