27, 28 en 29 maart via Woudrichem en Wijk bij Duurstede naar Arnhem

De wind weet van geen wijken. Afvaart van lage wal. Guur maar zonnig. Onder de keersluis door naar Woudrichem via de Afgedamde Maas. Ruim vaarwater. Een beetje beroepsvaart. Stille jachthavens en wat scheepswerven. Telefonisch contact met de havenmeester van Woudrichem: de jachthaven is wegens de crisis gesloten. We mogen aan de steiger naast de veerboot. En daar zijn we de enigen. Prachtig uitzicht over de Merwede. De scheepvaart gaat door.

Lekker gewandeld door de uiterwaarden. Een visser vangt een grote snoek. En een guilty pleasure: heerlijk patatje gescoord!

Zaterdag lekker een klein stukje met de stroom mee naar Gorinchem, vlot de Merwedesluis in het Merwedekanaal op naar Vianen. Mooi varen, een beetje hoger dan het land eromheen. Langs Meerkerk en aan de andere kant het Hoogeind, het oude land van mijn voorouders van moeders kant.

Even boodschappen en Joppie-loop in Vianen. Vlot de sluis door en de Lek op die boven Hagestein Beneden-Rijn heet.

Forse wind op de kop een een beetje stroom, maar we hebben geen haast en dus komen we met 1200 toeren en 8-9 km/u in Wijk bij Duurstede. Plek in de haven is er niet door werkzaamheden. Dan maar buiten tegen de kade, tegenover de Compaen. Ook goed. Geen havenmeester gezien. Wel Henk Muis van de Jeanette die ook tegenover ons ligt. Te koud om buiten te zitten dus dan maar geen geCobbde garnalen. Kan ook in de wok.

Zondag de 29e op weg naar huis in Arnhem. Heftige wind die ons soms de lage wal in wil drukken. Dus maar onder de hoge wal varen. ‘T Is rustig dus t kan goed. De ongeladen beroepsvaart doet t ook maar die hebben een blauw bord.

Via sluis Amerongen en sluis Driel zijn we rond 1530 in onze Haven van Coers. Lytse Hielkje is al door de buurvrouw opzijgelegd en de schuifdeur is open. Thuis.

Zwaaiende buren heten ons welkom. Raar zonder geknuffel!

Nu gaan we ervaren hoe het is om gewoon thuis te zijn in deze crisis. Dat is hoe t voor iedereen is, en nu ook voor ons…..

Bijna drie weken weg geweest. Was raar, heerlijk, en lang weg. Schilderwerk gaan we thuis doen en misschien over een paar weken naar Friesland? We zien wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *