23 t/m 26 maart van Yerseke naar Heusden

En het is weer anders gegaan. Op de fiets hebben we Goese Sas en Goes verkend. Geen plekken zoals wij die willen. Dus dan naar Veere? Gebeld met de havenmeester: geen plek voor ons aan de kade met stroom tenzij in het kanaal. Dat gaan we verkennen.

Dus de 24e met de ebstroom die kant uit. Prachtig weer; wind mee. En al varend bedenken we dat we beter naar Zierikzee kunnen gaan: bekende goede jachthaven, prachtig stadje, mooi eiland. En er is volop plek.

De havenmeester vertelt dat hij in overleg is over sluiting van de jachthaven ivm de coronacrisis…… Zierikzee is weer prachtig maar ‘t bruist niet. Zo langzaam aan dooft ons vakantiegevoel.

We gaan naar Arnhem, veilig thuis en dan later evt naar Friesland. De Krammersluis draait misschien niet dus gebeld. De sluiswachter zegt dat hij het vreemd vindt dat de pleziervaart doorgaat maar we kunnen komen.

Dus de 25e vertrokken. Via Keeten, Mastgat en Zijpe, Krammersluizen en Volkerak naar de Dintel. Even voorbij Stampersgat een mooi plekje gevonden. Rustig water; geen stroom.

De 26e verder via Mark, Markkanaal en Donge naar Geertruidenberg. Ook weer zo’n mooi oud vestingstadje, maar verstopt door de Amercentrale en heel veel industrie…..

En dan de Amer op die Bergsche Maas wordt. Plekje gevonden in parelstadje Heusden. Mooie wandeling gemaakt. Maar wat een macaber sfeertje: leeg, stil, koud.

Steeds zon en koude wind, maar prachtig! Morgen, 27 maart, naar Woudrichem. Paar uur varen en dan de wal op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *