2 t/m 4 juni Vitry-le-Francois-Arnhem – VlF

Het dek is schoon: alles wat los stond en aantrekkelijk zou kunnen zijn is binnen opgeborgen. Patrijspoorten en lichtranden aan de walkant geblindeerd. Na de Joppie-jog en ontbijt in onze huurbolide op weg naar “huis” en Indra.

Vlotte reis die de gevaren heenreis ongeveer volgt zodat we alsmaar over ons vaarwater heen gaan.

Via een bezoek aan mijn 97-jarige vader die we blij konden maken met zijn 6e achterkleinkind naar de Haven van Coers. Warme ontvangst ook Joppie en Bobje weer blij met elkaar. Casper en Petra genieten van ons huis en dat is heerlijk. Lekker gegeten op het terras, ’s avonds naar de Zeester omdat de Kadedagen er zijn. Free Your Mind ook, maar dat hebben wij niet nodig.

Van Jan gehoord hoe het met loodsen zit en gaat op de Rijn: niet geschikt voor ons.

Als wij teruggekomen Joppie uitlaten barst om minuit het vuurwerk los. Joppie in de tril en dus in de armen. Naar huis en naar bed in Hannie’s kamer.

Gezellig samen met Petra en Cas ontbijt en dan op naar Indra. Wat een lief klein mensje. En wat een ontspannen blije Sascha en Sander. Helemaal goed. Michelin zou zeggen “ Vaut le Détour” en zo is het.

Zalm gegeten bij de kadedagen en iedereen even gesproken.

En dan naar Laura en Rutger die hun Elin hebben gekregen.. Ook weer zo’n mooie baby!

Iets voor vieren in de auto en op weg naar onze Hielkje. Dat gaat niet helemaal makkelijk wegens werken aan wegen en kleine wegjes maar we zijn toch voor 22 u. aan boord. Pfffff…. Hannie alles gereden. Glaasje, uit met baasje, en op’e bed.

En dan een ligdag, een soort nieuwe start. De olieman komt diesel brengen, we vullen de watertank, schoon schip, vaarboom, pikhaak en blokken en de protec enzo. Messenblokje opgehangen. Koekoek van stukje LegeWaldenhuik voorzien.  Kaart nog eens bekeken en bedacht dat de Doubs wel haalbaar is als wij op onze manier blijven varen. We zien wel. Uit Arnhem TinTin meegenomen die we van Sasja en Ekko hebben geleend want die komen we misschien wel tegen.

Ook de ontbrekende messen, en veeeeel groenten uit de moestuin, en aardbeien. En van Petronella een heerlijk stuk kaas.

En allerlei warme gevoelens van al die mensen die we even zagen en die we nu weer daar laten en wij zijn hier. Niet erg om weer thuis(?) te komen maar ook heerlijk om weer hier te zijn. En nu komt Joost bijna. Onze eerste slaapgast. Gezellig.

Foto’s gemaakt van de oude schippersbeurs en de kade waar de spitsen lagen te wachten. Vergane tijden. Wij profiteren van die tijd maar hoe lang nog? Hoe lang kunnen wij onze DAF nog laten roken? Hoe snel groeien de kanalen dicht? Is het verontrustend dat het begin juni al zo warm is? Dat zijn wel vragen die ons bezighouden.

De avond valt met zwoelte en helder zwerk. Wij zijn klaar voor de komende 2 maanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *